سه‌شنبه, 29 مرداد 1398
حضور رئیس دانشگاه زابل در نشست رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری كشور
 ۱۳۹۸/۰۴/۱۸

دکتر موسی بهلولی رئیس دانشگاه زابل در نشست رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری که با موضوع «هم‌اندیشی دانشگاه و دولت در شرایط تحریم»؛ روز دوشنبه 17 تیرماه 1398 با سخنرانی دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، وزیران علوم، تحقیقات و فناوری، کشور، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، حضور پیدا کرد.

در این نشست یک‌روزه که باهدف «تبیین وضعیت و چالش‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور در شرایط تحریم» و «چگونگی بهره‌برداری از ظرفیت‌های علمی و تخصصی جامعه دانشگاهی در مواجه با چالش‌های احتمالی» برگزار شد، رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهش و فناوری، رؤسای مراکز آموزش عالی غیردولتی بزرگ کشور، رؤسای مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، اعضای اصلی اتاق بازرگانی ایران، معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌های بزرگ، رؤسای گروه‌های آموزش و تحقیقات، فرهنگی، صنایع و معادن، اقتصادی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، تعدادی از رؤسای انجمن‌های علمی مرتبط با موضوع نشست و تعدادی از صاحبان صنایع بزرگ کشور حضوریافتند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، رئیس دانشگاه زابل در حاشیه نشست روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری، همایش رؤسای دانشگاه‌ها و گردهمایی چند وزیر را ابتکار خوبی دانست و تاکید کرد که هم اندیشی با رؤسای دانشگاه‌ها گره از مشکلات و نیازهای دولت می‌گشاید.

وی افزود: کشور در بحث تولید یک سری نقاط ضعف دارد و مشکل دیگر، عدم شناخت دانشگاه‌ها از مشکلات و معضلات کشور و دولت است. بسیاری از تحقیقات در دانشگاه‌ها هدفمند نبوده و پراکنده است.

رئیس دانشگاه زابل، اظهار کرد: شاید برخی دانشگاه‌ها تنها برای ژورنال‌های خارجی هدفگذاری کرده باشند، هر چند این هدف نباید در حاشیه قرار بگیرد و گسترش مرزهای دانش باید در گام‌های نخست دانشگاه‌ها باشد اما خدمات رسانی دانشگاه‌ها به کشور و دولت در اولویت قرار گیرد.

دکتر بهلولی، یادآورشد: نشست رؤسای دانشگاه‌ها در دانشگاه الزهرا (س) تلنگری برای مراکز آموزش عالی کشور است که در تمام حوزه‌های مورد نیاز کشور و دولت از جمله فناوری ورود موثرتری داشته باشند. در این نشست، تحقیقات باید به سمت برآورده ساختن نیازهای داخل هدایت شود.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از حوزه‌ها تولید علم صورت می‌گیرد اما خدمات داخلی وجود ندارد. کارخانه‌های کشور با مشکلات زیادی مواجه هستند و دانشگاهیان به راحتی می‌توانند روی این نیازها تمرکز کنند.

رئیس دانشگاه زابل با بیان اینکه در هر شهر کشور یک دانشگاه وجود دارد، تاکید کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند با شناسایی مشکلات و مسائل منطقه‌ای و استانی، پایش علمی و پژوهشی داشته باشند و در شرایط تحریم با ایفای نقش محوری، دولت را یاری دهند.

لینک خبر

منبع عکس ها: سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری