جمعه, 16 خرداد 1399
     ۱۳۹۸/۱۰/۰۱
محصول دانش بنیان دانشگاه زابل در میان 30 طرح فناورانه و محصول برگزیده در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار قرار گرفت

با توجه به رویکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حمایت از فعالیت‌های پژوهشی و طرح‌های فناورانه برای خودکفایی و قطع وابستگی و ممانعت از خروج ارز و سرمایه از کشور، هر ساله نمایشگاهی با عنوان «نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار» در آذر ماه برگزار می‌گردد که در آن دانشگاه ها، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان و غیره بتوانند آخرین طرح‌های فناورانه و محصولات دانش بنیان خود را در معرض نمایش قرار ‌دهند و از طریق تعامل رو در رو بین سرمایه گذاران و شرکتهای آماده جذب سرمایه؛ امکان تجاری سازی و تولید انبوه محصولات و طرح های فناورانه مهیا گردد.

بر این اساس، دانشگاه زابل با عرضه آخرین محصول دانش بنیان خود در غرفه ویژه رونمایی از محصولات و طرح های فناورانه نمایشگاه، در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار که از تاریخ 26 لغایت 29 آذرماه برگزار گردید شرکت نمود. در این نمایشگاه که با حضور دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، افتتاح شد؛ از میان مجموع طرح ها و محصولات فناورانه عرضه شده، 30 دستاورد پژوهش و فناوری منتخب به عنوان «محصول و طرح فناورانه برگزیده» انتخاب و معرفی گردید و محصول دانش بنیان باعنوان «کیت استخراج DNA از خون» تولید شده توسط شرکت زیست فناوری زند وابسته به مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه زابل نیز توانست در میان این 30 طرح فناورانه برگزیده قرار گیرد.

لازم به ذکر است «کیت استخراج DNA از خون» در سال 1398 توسط شرکت زیست فناوری زند، به مدیر عاملی دکتر حسین کمال‌الدینی عضو هیأت علمی دانشکده علوم دانشگاه زابل طراحی، ساخته و موفق به کسب مجوز دانش بنیانی در سطح صنعتی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گردید. از ویژگیهای این محصول که به تولید انبوه در مقیاس صنعتی نیز رسیده است می توان به کیفیت و کمیت قابل رقابت با نمونه مشابه خارجی، قیمت مناسب، سهولت استفاده، و حمل ونقل آسان اشاره نمود. مصرف این کیت ها مخاطب عام داشته و در حوزه ژنتیک پایه، مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی وزارت علوم، بهداشت و علوم پزشکی، علوم دام، دام پزشکی، و آزمایش های تشخیص طبی کاربرد دارد.