دوشنبه, 7 آذر 1401
     ۱۴۰۱/۰۸/۰۷
آیین معارفه‌ی دانشجویان نوورود دانشگاه زابل برگزار شد

آیین معارفه دانشجویان جدیدالورود دانشگاه زابل در روزهای پنجشنبه و جمعه پنجم و ششم آبان‌ماه به همت معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی در محل مجتمع آموزشی، پژوهشی و تفریحی بقیه ا.. الاعظم (عج) برگزار شد. طی این مراسم معاون دفتر نهاد نمایندگی رهبری؛ معاونین دانشجویی، فرهنگی و آموزشی و مدیر حراست دانشگاه به تشریح عملکرد حوزه‌های مختلف مرتبط با دانشجویان پرداختند و درخصوص الزامات و چارچوب‌های فرهنگی، دانشجویی، آموزشی، اجتماعی و ... در طول دوران تحصیل دانشجویان در دانشگاه، سخنانی ایراد‌کردند.

حجه الاسلام والمسلمین فرجیان معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاه، ضمن معرفی وظایف و راهبردهای مجموعه نهاد رهبری؛ دغدغه اصلی این دفتر را ارتقای سطح دینی و معرفتی جامعه دانشگاهی دانست و افزود: هر دانشجو طی دوران تحصیل علاوه بر کسب دانش و تخصص باید انباشت فرهنگی و معرفتی خود را نیز گسترش بدهد و رشدی جامع و همه جانبه در ابعاد مختلف را تجربه کند. وی در تشریح وظایف زیرمجموعه‌های دفتر نهاد، با اشاره به حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان زابل از آن به عنوان یکی از پنج حوزه برتر و موفق در میان پنجاه دانشگاه کشور یادکرد و علاوه بر معرفی مرکز مشاوره ازدواج دفتر نهاد؛ کانون های چهارگانه رسانه؛ قران و عترت؛ نماز و مهدویت را به عنوان محملی برای تمرین فعالیت های اجرایی و مدیریتی توسط دانشجویان عنوان‌کرد.

دکتر دهمرده معاون دانشجویی دانشگاه ضمن ارائه گزارشی از تلاش‌ها و تدابیر اندیشیده شده در این حوزه جهت ارتقای سطح رفاهی دانشجویان از نظر فضای فیزیکی، غذای دانشجویی، سراهای دانشجویی و مسایل فرهنگی؛ به تشریح وظایف ادارات ذیربط حوزه معاونت دانشجویی پرداخت. وی با اشاره به امکانات متنوع ورزشی و امکان بهره‌گیری دانشجویان دختر و پسر از حداکثر ظرفیت‌های حوزه تربیت بدنی، به مقام و موفقیت‌های ورزشی کسب‌شده توسط دانشجویان دانشگاه در سنوات گذشته اشاره ‌کرد و در ادامه ضمن تشریح قوانین و مقررات حاکم بر خوابگاهها و سراهای دانشجویی، رعایت این اصول و قوانین را ضامن آرامش و امنیت دانشجویان طی دوران زندگی در خوابگاه دانست. معاون دانشجویی علاوه‌بر معرفی مرکز مشاوره و بهداشت فعال دانشگاه و متخصصین و کارشناسان مجرب و کارآزموده این مرکز، به وظایف ضابطین کمیته انضباطی در ارائه راهنمایی به دانشجویان اشاره کرد و از کلیه دانشجویان خواست با مطالعه دقیق آیین‌نامه های انضباطی دانشجویی از مصادیق مختلف منش و اخلاق و حریم دانشجویی اطلاع حاصل کنند.

دکتر حسینی طباطبایی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز با تشریح سلسله مراتب حاکم بر معاونت آموزشی جهت ارائه رهنمود و رفع مشکلات و گره‌های آموزشی دانشجویان جهت طی صحیح مراحل و فرایندهای تحصیلی؛ بر لزوم آشنایی دقیق دانشجویان با سیلابس و برنامه درسی مقطع و رشته خود تاکید کرد و از آنان خواست ضمن تعامل مداوم با کارشناسان و مدیران گروه، آرایش ترمی خود را به درستی بشناسند و با مراجعه به پورتال معاونت آموزشی در وبسایت دانشگاه و مطالعه دقیق آیین نامه ها، از مقررات آموزشی مرتبط، آگاهی یابند.

مهندس ابراهیمی مدیر حراست دانشگاه نیز با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های گسترده آموزشی؛ علمی؛ پژوهشی؛ فرهنگی؛ ورزشی؛ اجتماعی و ... که دانشگاه زابل در اختیار جامعه دانشجویی خود می‌گذارد از دانشجویان خواست از این امکانات و ظرفیت‌ها بهترین بهره را ببرند از این فرصت مغتنم برای پویایی خود و فضای دانشگاه استفاده کنند. مدیر حراست دانشگاه با ذکر مثال و مصادیقی از خطاها و اشتباهات سهوی و ناشی از ناآگاهی صورت گرفته، دانشجویان را به رعایت شئون و حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی‌نظمی و هنجارشکنی توصیه‌کرد و مجموعه حراست دانشگاه را خدمت‌گذاری امین برای آنان دانست که به صورت شبانه روزی برای امنیت جامعه دانشگاهی و حراست از آنان در برابر آسیب های احتمالی بیرونی به انجام وظیفه مشغولند.

در پایان نیز دکتر رهدار معاون فرهنگی واجتماعی دانشگاه؛ از نهاد رهبری، حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان و مجموعه معاونت فرهنگی به عنوان یک بدنه منسجم فرهنگی در بستر دانشگاه یادکرد که فعالیتش قائم به حضور و کنشگری دانشجویان است و حوزه وظایف و فعالیتش با وجود دانشجویان معنا می یابد. وی در تشریح فعالیت‌های حوزه معاونت فرهنگی به تشکل های اسلامی شامل بسیج دانشجویی؛ جامعه اسلامی؛ انجمن اسلامی مستقل و جنبش عدالتخواه دانشجویی اشاره کرد که بر اساس دستورالعمل‌ها و بر مبنای انتخابات عضوگیری کرده و در حیطه قوانین حاکم به فعالیت می پردازند. معاون فرهنگی دانشگاه با اشاره به تعداد بسیار زیاد انجمن‌های علمی دانشجویی و پیشگامی و رتبه‌داری مستمر دانشگاه زابل در جشنواره ملی حرکت به عنوان برونداد انجمن های علمی و نیز کسب عناوین مختلف در جشنواره رویش به عنوان برونداد کانون های فعال فرهنگی و هنری؛ به نشریات مختلف این معاونت اشاره کرد و بر لزوم اهتمام دانشجویان به نقش‌آفرینی در فعالیتهای مختلف فرهنگی، هنری علمی، ورزشی و پژوهشی و .. تاکید کرد و رشد همه جانبه را مستلزم همکاری و تجربه‌ی تعاون جمعی دانست.

پخش کلیپ، بازدید از بخش های مختلف مجتمع و صرف نهار از دیگر برنامه های این مراسم بود.