دوشنبه, 7 آذر 1401
     ۱۴۰۱/۰۸/۱۴
نتایج تحقیقات پژوهشگران شركت توسعه سازان پهنه كیانسه مستقر در مركز رشد واحدهای فن آور دانشگاه زابل در مجلهscientific reports از انتشارات nature به چاپ رسید

مقاله نگارش شده توسط خانم الهام محمدی و آقای محمدرضا جرکه از اعضای هیات مدیره شرکت توسعه سازان پهنه کیانسه مستقر در مرکز رشد واحدهای فن آور دانشگاه زابل با مشارکت محققینی از دانشگاه اوتریخت هلند  در مجلهscientific reports   از انتشارات nature به چاپ رسید.

این مقاله تحت عنوان " Effect of resilient architecture in an ancient windmill in the Sistan region on natural ventilation enhancement"  در مجله معتبر scientific reports ، از انتشارات nature منتشر گردید.

در این مقاله دانش بومی به کار رفته در مهندسی باد در یکی از آسبادهای قدیمی موجود در منطقه سیستان مورد ارزیابی قرار گرفته است. به گفته محققین مذکور، این مقاله بخشی از مجموعه تحقیقاتی است که در نظر دارد به معرفی و طراحی توربین بادی با راندمان بالا و مناسب با اقلیم بادخیر سیستان منجر گردد. قابل به ذکر است دیگر پژوهش های مرتبط با این موضوع به زودی منتشر خواهد گردید.

دانشگاه زابل بعنوان قطبی علمی منطقه سیستان؛ محیطی مناسب برای محققان و نخبگان فراهم نموده است، تا بتوانند با رویکردهای علمی و حرکت بر مرزهای دانش به توسعه منطقه برپایه شرایط اقلیمی و بتانسیل های بومی کمک نمایند. در این راستا مرکز رشد واحدهای فن آور دانشگاه زابل تسهیلات و امکان علمی مناسب برای شرکت های دانش بنیان فراهم نموده است.

شرکت توسعه‌سازان پهنه کیانسه با محوریت فعالیت در راستای توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه سیستان در سال 1396 شکل گرفت. مهندس الهام محمدی، عضو هیئت ‌مدیره و مدیر عامل شرکت، ضمن برشمردن دیگر فعالیت‌های این شرکت اعم از طراحی، ساخت و تولید آب‌شیرین‌کن­ های حرارتی، ساخت و تعمیر دستگاه‌های آزمایشگاهی و مشاوره و مشارکت در طرح‌های توسعه کشاورزی مشارکتی و پایدار بر اساس پتانسیل‌های جدید منطقه‌ای؛ از آمادگی این شرکت برای همکاری با ارگان‌های دولتی مرتبط با توسعه در منطقه سیستان خبر داد و دستاوردهای یادشده را حاصل همدلی، همراهی و مشارکت علمی و فنی تمامی اعضای هیئت‌ مدیره این شرکت دانست.