دوشنبه, 7 آذر 1401
     ۱۴۰۱/۰۸/۲۰
آیین اختتامیه اولین دوره «تربیت مربی مشاوره خانواده و ازدواج» دانشگاه زابل برگزار شد

آیین اختتامیه اولین دوره «تربیت مربی مشاوره خانواده و ازدواج» دانشگاه زابل با حضور حجه الاسلام والمسلمین کرمی مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در محل سالن همایش آیت ا... رفسنجانی برگزار شد.

طی این مراسم دکتر افراسیاب رئیس دانشگاه زابل، وظیفه دانشگاه را ایجاد تغییر مثبت در جامعه و محیط پیرامونی خود توصیف و از دانشگاه به عنوان محلی برای تجمع و هم‌افزایی نخبگان جهت منشاء‌اثر‌قرارگیری برای انتفاع مردم و اجتماع یادکرد و افزود: سیستان به عنوان خاستگاهِ شاهنامه، که شناسنامه و هویت جمعی ایرانیان محسوب می‌شود؛ بارِ عظیمی در ماهیت‌بخشی و معنادهی به تاریخ و فرهنگ غنی ایران بر دوش می‌کشد و به ما یادآور می‌شود که هر وجب از این خاک، میراثی ماندگار از پدران و پیشینیان ماست که متعلق به ما و مبنای هویت ما و معناگرِ ارزش‌های منحصربه فرد ماست. ارزش‌هایی که هر یک از ما با آن زاده می‌شویم و آن را در فرصت محدود زندگی ارتقا می‌بخشیم و به نسل‌های پس از خود می‌سپاریم. وی از دانشگاه به عنوان یکی از کانون‌های اصلی در ارتقا و اعتلای ارزش‌های متعالی یک کشور یادکرد و گفت: دانشگاه زابل مفتخر است که محفلِ نخبگان و محملِ امید مردمانی است که ریشه در عمق تاریخ این سرزمین دارند و برداشتن حتی یک قدم در راستای توسعه و پیشرفت این دانشگاه؛ افتخاری بسیار بزرگ و ارزشمند برای هر یک از ما محسوب می‌شود.

دکتر افراسیاب با ارج نهادن به تلاش و توانمندی مثال‌زدنی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زابل بویژه در برگزاری موفق اولین دوره تربیت مربی مشاوره خانواده و ازدواج در سطح منطقه و استان؛ افزود: بنیاد و شالوده‌ی هویتی ما بر مبنای خانواده استحکام می‌یابد و برگزاری این دوره، حرکتی موثر برای تربیت مربیان و مشاورین امینی است که به مردم کمک خواهند کرد تا بنیان خانواده خود را بر پایه‌ی دانایی بنا کنند. وی از این اقدام ارزشمند و هدفمند فرهنگی به عنوان یکی از افتخارات دانشگاه یادکرد که با تکیه بر درایت و مدیریت بسیار جامعی محقق شده‌است و نتایج حاصل از آن، تغییر و تحولی ارزشمند در زندگی مردم رقم خواهد زد.

حجه الاسلام والمسلمین مهران مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در تشریح جزئیات برگزاری اولین دوره تربیت مربی مشاوره خانواده و ازدواج توسط دانشگاه زابل گفت: مقدمات برگزاری این دوره شامل ارائه فراخوان با ثبت نام 150 نفر در تیرماه 1400 آغاز شد و پس از انجام مصاحبه جهت انتخاب افراد شایسته، با حضور 35 نفر منتخب خانم و آقا طی 4 ترم برگزار شد. وی ضمن قدردانی از حمایت همه‌جانبه مدیریت دانشگاه در برگزاری دوره افزود: 210 ساعت آموزش عملی و تئوری با حضور اساتید مجرب کشوری و برگزاری جلسات متعدد مباحثه برای تبیین و تشریح دقیق اصول و چارچوب‌های بنیان یک خانواده موفق؛ منتج به این شد که دانشگاه زابل یکی از معدود دانشگاه‌های کشور در برگزاری پربار این دوره محسوب شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زابل افزود: تمامی شرکت کنندگان که به گواه اساتید این دوره به سبب بهره مندی از مطالعات و مباحثات گسترده، از توانایی بالایی در زمینه مشاوره در امر خانواده و ازدواج برخوردارند؛ در حوزه ها، مدارس و دفتر مشاوره نهاد دانشگاه مشغول به فعالیت خواهند بود. وی با اشاره به برقراری تفاهم نامه دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با وزارت ورزش و جوانان و وزارت کشور؛ از کسب مجوز رسمی مرکز مشاوره نهاد دانشگاه زابل به عنوان اولین مرکز در دانشگاههای کشور در آینده نزدیک خبرداد و ابراز امیدواری کرد که افتتاح رسمی آن به دست حجه الاسلام والمسلمین هاشمي مدير مرکز ازدواج و خانواده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها صورت پذیرد.

حجه الاسلام ولمسلمین کرمی مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز ضمن ابراز خرسندی از همراهی و همدلی صمیمانه مجموعه مدیریتی دانشگاه زابل در برگزاری موفق و پربار این دوره خاطرنشان کرد: طی 27 سالی که از برگزاری جشن ازدواج دانشجویی توسط دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها می‌گذرد؛ با بررسی آماری و میدانی نتایج این ازدواج ها در ده سال اخیر دریافتیم که آمار طلاق از میان 200 هزار زوج تنها به 5 درصد خلاصه می‌شود و این تفاوت قابل ملاحظه‌ای با آمار رسمی 25 تا 30 درصدی طلاق در جامعه دارد. وی در تشریح علل و چرایی این موضوع به چندین حقیقت نهفته در روند برگزاری ازدواج‌های دانشجویی اشاره‌کرد که نخستین آن قرائت عهدنامه و میثاق زوجین در حرم مطهر رضوی و آغاز زندگی مشترک با توسل به تفضل و عنایت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است و عامل اصلی دیگرنیز عبارت است از انتخاب آگاهانه و منطبق بر فرهیختگی زوجین و نیز برگزرای جلسات آموزشی متعدد توسط دفتر نهاد که طی آن گستره‌ای از مهارت‌های مختلف و مورد نیاز زندگی زناشویی شامل تکنیک‌های حل اختلاف؛ ارتباط موثر؛ درک متقابل و ... به زوجین آموزش داده شده و به گواه تحلیل‌ها، این امر در حفظ و دوام زندگی مشترک و موفق آنان تاثیر بسزایی ایفا نموده است.

حجه الاسلام و المسلمین کرمی با تاکید بر اهمیت انکارناپذیر فراگیری مهارت‌های زندگی در دوام و کیفیت زندگی زناشویی افزود: تجربه موفق ازدواج‌های دانشجویی دفتر نهاد سبب شد که ضرورتِ مهارت‌آموزی پیش از ازدواج، در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تکلیف و و ظیفه برگزاری دوره‌های پیش از عقد و تدریس سرفصل‌های آموزشی و مهارتی را به زوجین بر عهده داشته باشد تا از این طریق، خلاء تربیتی موجود در خانواده‌ها جبران شود. وی با اشاره به اینکه کانون مقدس خانواده در راس پیکان حمله و هدفگذاری دشمن برای تضعیف فرهنگ جامعه قرار گرفته است افزود: در جامعه‌ای که خانواده رکن محوری نباشد و جوانان نسبت به خانواده و ازدواج بی تفاوت باشند، هویت جمعی آسیب جبران ناپذیری خواهد دید و به تبع آن در دیگر ابعاد سیاسی و حاکمیتی و ... نیز ارزش ها و باورها کمرنگ خواهند شد. وی در پایان با اشاره به نقش موثر تشکیل خانواده در ایجاد مسئولیت و هویت و تعهد اجتماعی و تاکید بر ضرورت حفظ بنیان خانواده به عنوان نخستین سنگر در شکل‌دهی به آینده؛ همه کسانی که در حوزه خانواده مشغول به خدمت هستند را در حال مبارزه در جهادی همه جانبه و ارزشمند توصیف کرد.

در ادامه خانم حداد به نمایندگی از شرکت کنندگان دوره تربیت مربی، به تشریح مراتب و مراحل 4 ترم این دوره پرداخت و در پایان مراسم نیز خطبه عقد پنج زوج دانشجوی دانشگاه زابل توسط حجه الاسلام والمسلمین کرمی قرائت شد.